SKI URANAK I SKI ZALAZAK

Korisnicima ponude Ski uranak jutro počinje oko 6:15h, termina kada novi sniježni tabač zatvorenog tipa polazi sa staze Poljice u panoramsku vožnju planinom preko Gole Jahorine, u toku koje isti zastaje na barem dvije tzv. “fotopoints”, odnosno, lokacije koje predstavljaju mjesta sa kojih se pruža nevjerovatan pogled, i na kojima se učesnici ove aktivnosti mogu fotografisati u predivnom, prirodnom ambijentu. Oni dalje svoju vožnju nastavljaju sve do Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice, u kojem ih čeka preukusan doručak uz najfinije tople napitke, nakon čega će, u 8:45h, uslijediti prvi spust na skijama, u toku kojeg će imati priliku da se prvi, nakon sniježnih tabača, spuste niz sjajne staze Jahorine. Naravno, uvijek je ostavljena mogućnost da neki od učesnika Ski uranka nisu skijaši, te je za njih omogućen povratak na polaznu stanicu Poljice istoimenom gondolom. Za božanstven pogled koji će ovom prilikom zauvijek pamtiti, zaista se vrijedi probuditi u cik zore.

Dok Ski uranak predstavlja idealnu jutarnju aktivnost za neke od posjetilaca olimpijske planine Jahorine, postoji i veliki broj onih koji bi radije uživali u zalasku sunca koji je jednako magičan. S tim u vidu, Olimpijski centar Jahorina, u svoju ponudu uvrstio i fenomenalnu ponudu pod nazivom Ski zalazak. Ski zalazak predstavlja vrlo sličnu ponudu predstavljenu u sklopu Ski uranka, no sam polazak zatvorenog tipa sniježnog tabača sa iste lokacije, Poljice, planiran je za 17h, kada se prati ista ruta panoramske vožnje, odnosno, od staze Poljice, preko Gole Jahorine, sve do Olimpijskog bara. Naravno, u sklopu ove vožnje, korisnici usluge, zastaće na takođe na barem dvije tzv “fotopoints”, zabilježiti nevjerovatan prizor iza sebe, beskrajno uživati u momentu, a potom se osvježiti uz odličan branč u Olimpijskom baru. I uz ovu opciju panoramske vožnje sniježnim tabačem, skijaši imaju mogućnost da budu prvi na stazi, neposredno pred početak noćnog skijanja, u terminu od 18h do 21h, ali i da se gondolom Poljice vrate na polaz istoimene staze i cjelokupne rute, ukoliko nisu skijaši.

Bilo da izaberete uranak ili zalazak, svoju magičnu vožnju možete rezervisati putem maila na adresu skipass@oc-jahorina.com po cijeni od 50 KM po osobi.

 

Prepustite se čarima planine i uživajte u nesvakidašnjem doživljaju olimpijske Jahorine!

 

VOŽNJA TABAČEM

Taxi vožnja 1

Povratna vožnja tabačem sa polaza Poljice do Olimpijskog bara i nazad po cijeni od  15 KM po osobi. Istu nije potrebno rezervisati s obzirom da se ratrak obraća na relaciji Poljice-Olimpijski bar-Poljice u terminu 17h-22h. Plaćanje se vrši u Olimpijskom baru. Djeca do 5 godina ne plaćaju kartu.

Taxi vožnja 2

Povratna vožnja tabačem sa polaza Poljice do Olimpijskog bara i nazad po cijeni od 30KM po osobi .U Olimpijskom baru dobijete meze i piće. Plaćanje se vrši se u Olimpijskom baru. Djeca do 5 godina ne plaćaju kartu.

Panoramska vožnja tabačem

Panoramaska vožnja  po skijalištu u trajanju od 20 minuta. Potrebna rezervacija i ista košta 40KM po osobi. Broj osoba je 2 odrasle osobe po ratraku. Nakon što potvrdimo termin i lokaciju putem emaila:skipasss@oc-jahorina.com vožnja se plaća na ski kasi i vozaču se daje račun na uvid na dogovorenoj lokaciji.Djeca do 5 godina ne plaćaju kartu.

Rezervacija navedenih vožnji moguća je putem maila skipass@oc-jahorina.com .

VOŽNJA VIP KABINOM GONDOLE

Ukoliko odlučite zauzeti mjesto u nekoj od VIP kabina gondole Poljice ili gondole Partizan, vaši bitni životni momenti će biti zabilježeni na poseban način, bilo da uživate u romantičnoj vožnji za dvoje ili proslavljate značajan događaj sa svojim društvom, na glamurozan način ili udobno ušuškani, te istu upotpunite planinskim specijalitetima i šampanjcem. Već sada rezervišite vožnju putem maila skipass@oc-jahorina.com

ZIP LINE

ZipLine je novi adrenalinski sadržaj, smješten na  vrhu Jahorine, zip line dužine 250m prelazi najatraktivnijim delom Jahorine i omogućava gostima da uživaju u nestvarnom pogledu i doživljaju leta nebom iznad velikog jezera.