Olimpijski centar „Jahorina“ je sa skijalištem „Mavrovo“- Sjeverna Makedonija potpisao sporazum  o sezonskim ski-kartama kako bi skijašima omogućili da po povoljnim uslovima skijaju u skijaškom centru u Sjevernoj Makedoniji i Jahorini.  Ovim sporazumom, svi vlasnici sezonskog ski passa za skijaški centar „Mavrovo“ moći će da dva dana besplatno skijaju u Olimpijskom centru “Jahorina”. Takođe, vlasnici sezonskih ski karata kupljenih u OC Jahorina, stiču pravo na korištenje dva dana uzastopnog besplatnog skijanja  u skijaškom centru „Mavrovo“.

Ski centar Mavrovo – Zare Lazareski nalazi se u Pologu (Pološkom regionu) u Sjevernoj Makedoniji. Za skijanje i snowboarding dostupno je 15,5 km staza i 13 ski liftova za transport gostiju. Zimski sportski prostor smješten je na nadmorskoj visini između 1.255 i 1.878 m. Ski Mavrovo je jedan od najstarijih ski centara, kao i jedna od najprestižnijih destinacija za zimske i ljetne sportove u Sjevernoj Makedoniji.

Potpisivanje ovih sporazuma samo je još jedan od koraka ka ostvarenju vizije Olimpijskog centra Jahorina –  “Jedan ski pass za sve ski centre od Slovenije do Makedonije”.