Olimpijski centar „Jahorina“ je sa Udruženjem slovenačkih žičara – GIZ potpisao sporazum o sezonskim ski-kartama kako bi skijašima omogućili da po povoljnim uslovima skijaju u skijaškim centrima u Sloveniji i Jahorini. Ovim sporazumom, svi vlasnici sezonskog ski passa za skijaške centre Slovenije (Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno), moći će da tri dana besplatno skijaju u Olimpijskom centru “Jahorina”. Takođe, vlasnici sezonskih ski karata kupljenih u OC Jahorina, stiču pravo na korištenje tri dana uzastopnog besplatnog skijanja u Skijalištima Slovenije.

Udruženje slovenačkih žičara ohrabruje razvoj turizma tokom cijele godine. Udruženje upravlja sa nekoliko skijališta u Sloveniji, uključujući Mariborsko Pohorje, Roglu, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjsku Goru, Kanin i Cerkno.

1. Kranjska Gora: Ovo skijalište je svjetski poznato i ima 18 staza prikladnih za početnike i iskusnije skijaše. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, u Julijskim Alpima.
2. Mariborsko Pohorje: Najveće skijalište u Sloveniji, smješteno na jugozapadnom rubu grada Maribora na nadmorskoj visini od 325 do 1.327 metara. Skijalište ukupno broji 41,5 km uređenih staza (21,5 km plavih, 8 km crvenih i 3,5 km crnih), a uređeno je i 27 km staza za skijaško trčanje.
3. Krvavec: Ovo skijalište je drugo po veličini u Sloveniji i omiljeno je među lokalnim stanovništvom. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1477m. Skijalište ima 30km uređenih staza, na nadmorskoj visini od 1,450m do 1,971m.
4. Vogel: Ovo skijalište se nalazi na obali Bohinjskog jezera i ima 22 staze, a najduža staza je dugačka 7,5 kilometara.
5. Cerkno: Ovo skijalište se prostire na padinama Crnog vrha od 900 – 1300 m.n.v. Najmodernije tehnički uređeno skijalište sa 18 km skijaških staza, 5 km staza za trčanje.