[adrotate group="1"]
[adrotate group="1"]
m
Visina ski centra
m
Najviši vrh Ogorjelica
km
Ukupna dužina staza
km
Ukupna dužina nordijskih staza
Skijaša na sat
Instalacija
Ski vrtića
Homologovanih staza

Novine 2021/22

1

Najsavremenija GONDOLA POLJICE, sa najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Njen polaz i izlaz kreirala je poznata italijanska dizajnerska kuća Pininfarina.

2

ŠESTOSJED RAJSKA DOLINA – za uživanje u skijanju na najbajkovitijem dijelu Jahorine sa kapacitetom 2.400 skijaša na sat.

3

ŠESTOSJED TRNOVO – Istraži potpuno novi dio Jahorine! Šestosjed Trnovo sa kapacitetom od 2.400 skijaša na sat u vikend naselju Trnovo. Ovaj dio Jahorine dobio je i nove ski staze koje su prekrivene sistemom osnježavanja ali i ski vrtić sa pokretnom trakom i zabavnim rekvizitima za najmalđe.

4

DVA SKI LIFTA – Najljepši dio Jahorine, čuvena Rajska dolina je dodatno upotpunjena sa još dva ski lifta, nazvana Javor i Spust, koji će prevoziti skijaše skroz do polaza staze Spust gde se 84 godine održalo olimpijsko takmičenje. Kapacitet ove dvije instalacije je ukupno 1950 skijaša na sat.

5

SISTEM OSNJEŽAVANJA NA 7 KM SKI STAZA – Već postojeći, Technoalpin sistem osnježavanja dobio je svoju nadogradnju na 7 km ski staza. Implementacijom ovog projekta Jahorina ima ukupno 18 km ski staza prekrivenih sistemom za vještačko osnježavanje.

6

OSVJETLJENJE SKI STAZE NOVAK ĐOKOVIĆ – Jedina planina koja je dobila tu privilegiju da njena ski staza nosi naziv najboljeg tenisera Novaka Đokovića. Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvjetljenja upravo ove ski staze, Novak Đoković, dužine 1.100m koje će dodatno proširiti ponudu u večernjem terminu na ukupno 5 km ski staza za noćno skijanje.

7

PROŠIRENJE OLIMPIJSKIOG BARA –smještenog na samom vrhu planine, sa pogledom jezero Terasa Olimpijskog bara proširena je za 400m2 odnosno 100 novih mjesta za uživanje uz kamin i nesvakidašnji planinski ambijent.

8

ZIP LINE – Novi adrenalinski sadržaj, smješten na vrhu Jahorine, zip line dužine 250m prelazi najatraktivnijim dijelom Jahorine i omogućava gostima da uživaju u nestvarnom pogledu i doživljaju leta nebom iznad velikog jezera.

Noćno skijanje

Kada sunce zađe, ponovo uređene ski staze obasja rasvjeta za noćno skijanje. Ne propustite ovu dozu užitka i nesvakidašnji prizor planine noću. Uživajte u noćnoj vožnji našim gondolama i skijajte na čak 5 km ski staza u večernjem terminu.

Prodajna mjesta

Poljice, Ogorjelica, Gondola, Rajska Dolina, Trnovo, Šator

Rental Ana1 – hotel Bistrica
Rental Ana2 – hotel Vučko
Rental Kristal na Poljicama
Skiosk Šator i skiosk Poljice – 24 h