Taxi vožnja sniježnim tabačem pobrala je simpatije mnogih, čak i skijaša, koji takođe, barem jedanput u toku boravka na Jahorini, požure da skinu skije, zavire u unutrašnjost ratraka, zabilježe neke nove uspomene, ali i vide kako se ujedno pripremaju staze za skijanje. S tim u vidu, Olimpijski centar Jahorina svoju ponudu je prilagodio željama svojih posjetilaca i za njih pripremio povratnu Taxi vožnju sniježnim tabačem do Olimpijskog bara, te Panoramsku vožnju sniježnim tabačem. Korisnici ovih usluga moći će izabrati između zatvorenog i otvorenog tipa ratraka i razgledanja planine – nezaboravni trenuci zagarantovani su bez obzira na izbor!

 

Taxi vožnja sniježnim tabačem

Ukoliko posjetioci Jahorine odaberu Taxi vožnju sniježnim tabačem, na raspolaganju će im biti 2 tipa Taxi vožnje ratrakom:

– Taxi vožnja 1 – ista podrazumijeva povratnu vožnju sniježnim tabačem sa polaza gondole Poljice do Olimpijskog bara po individualnoj cijeni od 20 KM.

– Taxi vožnja 2 – ista podrazumijeva povratnu vožnju tabačem sa polaza gondole Poljice do Olimpijskog bara, po individualnoj cijeni od 50 KM, koja uključuje piće i meze u pomenutom restoran-baru.

S obzirom da je ruta Taxi sniježnog tabača, u periodu od 17h do 22h, na relaciji Poljice – Olimpijski bar – Poljice, nije potrebno rezervisati vožnju. Dovoljno je da dođete na polaznu stanicu u predviđenom vremenskom periodu u kojem će ratraci biti operativni (17h – 22h), dok ćete iznos cijene korištenja ove usluge platićete u Olimpijskom baru. Mjesto polaska oba tipa Taxi vožnje je polazna stanica gondole Poljice. Za djecu do 5 godina starosti usluga Taxi vožnje ratrakom je besplatna.

 

Panoramska vožnja sniježnim tabačem

Vi, pak, ne želite da vaša vožnja ratrakom bude kratka kao Taxi vožnja, i želite da duže uživate u pogledima na predivne jahorinske staze i vrhove u večernjim satima? Onda je pravi izbor za vas Panoramska vožnja sniježnim tabačem u trajanju od 20 minuta! Polazna tačka ove aktivnosti je polazna stanica gondole Poljice u periodu od 17h do 18h, kao i polazna stanica šestosjeda Ogorjelica, u periodu od 18h do 20:30h.

Za ovu aktivnost, čija cijena iznosi 50 KM, dozvoljen broj učesnika po ratraku je 2 odrasle osobe. Uslugu panoramske vožnje sniježnim tabačem potrebno je platiti na ski kasi Poljice, a potom dobijeni račun dati na uvid vozaču sniježnog tabača na dogovorenoj lokaciji. Za djecu do 5 godina starosti usluga Panoramske vožnje sniježnim tabačem je besplatna.

 

Rezervaciju je potrebno izvršiti putem e-pošte OVDJE ili telefonskim putem na broj 00387 57 270 003 – istu je potrebno izvršiti barem najmanje dan ranije od previđenog datuma korištenja usluge.

Cijene Taxi i Panoramske vožnje sniježnim tabačem pronađite OVDJE!