Kada pomislite na restoran-bar na vrhu planine, prvo čega se dosjetite, zasigurno je planinska gastronomska ponuda, koja obično podrazumijeva hranu prepunu proteina, proizvoda na bazi mlijeka, te dosta tijesta, odnosno hranu koja će vas zasititi toliko da možete da skijate cijeli dan, bez pauze, kako biste uživali u svemu onome što nam je priroda omogućila tokom zimskih mjeseci. Upravo takvu ponudu ima omiljeno mjesto okupljanja, sjajne hrane i fenomenalnog noćnog provoda, na čak 1.879 metara nadmorske visine – Olimpijski bar. Tako sve posjetioce ovog toplo ušuškanog planinskog kutka, u više od 700 kvadratnih metara prostora, očekuje nesvakidašnji pogled na veliko akumulaciono jezero i okolne vrhove planine Jahorine, ali i najbolja, te prvenstveno raznovrsna, gastronomska ponuda.

Izvrsna hrana zasnovana na domaćim proizvodima regije, servirana u vidu obilnih porcija i prepuna proteina, prvi je izbor svakog jahorinskog skijaša, s obzirom na energiju koju ovaj magični zimski sport iziskuje. Neizostavna pura sa kajmakom, podvarak sa govedinom ili slaninom, domaći uštipci sa kajmakom i pršutom, domaće proje sa, takođe, domaćim sirom i kajmakom, domaća pogača, sarma, te naravno, ćevapi, i jela sa roštilja, samo su neki od prijedloga kuvara ovog nevjerovatnog ugostiteljskog objekta na vrhu planine. Domaća pita, koja se sprema u Olimpijskom baru, jedinstveno je jelo koje sve svoje degustatore radosno vraća u djetinjstvo i period kada je ovakvu pitu bilo moguće pojesti kada je spreme mame i bake. Jahorinski kotlet i svinjska butkica u kiselom kupusu su jela kojima gotovo niko ne odoli, koja se pripremaju sa posebnom ljubavlju, a koja je protkana jedinstvenim jahorinskim ambijentom. Takođe, tu je i neizostavan, slatki segment ponude, u vidu domaćih delicija karakterističnih za podneblje u kojima se Olimpijski bar nalazi, kao što su baklava, tufahije i, naravno, preukusne palačinke. Izostavljena ne smije biti ni vrhunska ponuda osvježavajućih, ali i alkoholnih, napitaka.

Međutim, Olimpijski bar, osim što je poseban lokacijski, ambijentalno, te gastronomski, jedinstven je i po impozantnom broju događaja čiji je domaćin tokom gotovo čitave godine.

 

U prethodnoj godini njegov menadžment organizovao je više od 20 noćnih žurki, te više od 20 žurki na otvorenom, na platou ispred Olimpijskog bara. Upravo na tom mjestu izgrađen je masivan šank na otvorenom, gdje se, tradicionalno, održavaju brojne, neprevaziđene „apres-ski“ žurke, po kojima je, između ostalog, Jahorina prepoznatljiva. Jer, i vi volite da pijuckate piće i igrate kada vas muzika i atmosfera ponesu, a podjednako uživate i u skijanju, zar ne? Uz Olimpijski bar sve pomenuto dostupno je na jednom mjestu. U toku zimske sezone 23/24 u Olimpijskom baru održaće se rekordno veliki broj muzičkih nastupa, a riječ je o koncertima za svačiju dušu.

 Kalendar događaja i koncerata u sezoni 2023/24 možete pogledati  OVDJE