Kada pomislite na restoran-bar na vrhu planine, prvo čega se dosjetite, zasigurno je planinska gastronomska ponuda, koja obično podrazumijeva hranu prepunu proteina, proizvoda na bazi mlijeka, te dosta tijesta, odnosno hranu koja će vas zasititi toliko da možete da skijate cijeli dan, bez pauze, kako biste uživali u svemu onome što nam je priroda omogućila tokom zimskih mjeseci. Upravo takvu ponudu ima omiljeno mjesto okupljanja, sjajne hrane i fenomenalnog noćnog provoda, na čak 1.879 metara nadmorske visine – Olimpijski bar. Tako sve posjetioce ovog toplo ušuškanog planinskog kutka, u više od 700 kvadratnih metara prostora, očekuje nesvakidašnji pogled na veliko akumulaciono jezero i okolne vrhove planine Jahorine, ali i najbolja, te prvenstveno raznovrsna, gastronomska ponuda.

Izvrsna hrana zasnovana na domaćim proizvodima regije, servirana u vidu obilnih porcija i prepuna proteina, prvi je izbor svakog jahorinskog skijaša, s obzirom na energiju koju ovaj magični zimski sport iziskuje. Neizostavna pura sa kajmakom, podvarak sa govedinom ili slaninom, domaći uštipci sa kajmakom i pršutom, domaće proje sa, takođe, domaćim sirom i kajmakom, domaća pogača, sarma, te naravno, ćevapi, i jela sa roštilja, samo su neki od prijedloga kuvara ovog nevjerovatnog ugostiteljskog objekta na vrhu planine. Domaća pita koja se sprema u Olimpijskom baru jedinstveno je jelo koje sve svoje degustatore radosno vraća u djetinjstvo i period kada je ovakvu pitu bilo moguće pojesti kada je spreme mame i bake. Jahorinski kotlet i svinjska butkica u kiselom kupusu su jela kojima gotovo niko ne odoli, koja se pripremaju sa posebnom ljubavlju, a koja je protkana jedinstvenim jahorinskim ambijentom. Takođe, tu je i neizostavan, slatki segment ponude, u vidu domaćih delicija karakterističnih za podneblje u kojima se Olimpijski bar nalazi, kao što su baklava, tufahije i, naravno, preukusne palačinke. Izostavljena ne smije biti ni vrhunska ponuda osvježavajućih, ali i alkoholnih, napitaka.

Međutim, Olimpijski bar, sem što je poseban lokacijski, ambijentalno, te gastronomski, jedinstven je i po impozantnom broju događaja čiji je domaćin tokom gotovo čitave godine.

U prethodnoj godini njegov menadžment organizovao je više od 20 noćnih žurki, te više od 20 žurki na otvorenom, na platou ispred Olimpijskog bara. Upravo na tom mjestu izgrađen je masivan šank na otvorenom, gdje će se, tradicionalno, održavati brojne, neprevaziđene „apres-ski“ žurke, po kojima je, između ostalog, Jahorina prepoznatljiva. Jer, i vi volite da pijuckate piće i igrate kada vas muzika i atmosfera ponesu, a podjednako uživate i u skijanju, zar ne? Uz Olimpijski bar sve pomenuto dostupno je na jednom mjestu. U toku zimske sezone 22/23 u Olimpijskom baru održaće se rekordno veliki broj muzičkih nastupa, a riječ je o koncertima za svačiju dušu. Svojevrsni koncertni maraton održaće neka od najvećih imena regionalne muzičke scene – čak 22 umjetnika. Seriju izvanrednih koncerata, praćen odličnim provodom, osiguraće sjajna Ana Bekuta, Jovana Pajić, Rialda, Romana Panić, Sanja Vučić, Bella’s bend, Zli pevač Lazović, Aleksandar Aca Sofronijević i njegov orkestar, i Nikolina Kovač, a duše posjetilaca Olimpijskog bara tokom zimskih mjeseci razgaliće i Aleksandra Mladenović, Milena Ćeranić, Toni Cetinski, Ljupka Stević, dok će svoju autorsku predstavu “Đurologija” izvesti neprevaziđeni Branko Đurić Đura. Na istom mjestu, 15. januara, održaće se koncert potpuno drugačiji od svih ostalih, jer će biti namenjen najmlađima, u okviru događaja “World snow day” i akcija “Hiljadu skija za našu djecu” i “Hiljadu kaciga za našu djecu”, u organizaciji direktora Olimpijskog centra Jahorina, Dejana Ljevnaića. Među brojnim muzičkim umjetnicima nastupiće i Nikola Rokvić, Peđa Jovanović, Adil, “OK bend”, “Amadeus bend”, kao i Nebojša Vojvodić i Dejan Matić.

Sve posjetioce Olimpijskog bara očekuju mnogo dobre svirke i nimalo laka odluka u izboru onih koncerata na kojima žele da se beskrajno zabave. Rezervacije svog mjesta svi zainteresovani mogu izvršiti telefonskim putem, na broj 00387 66 704 082. Rezervacija, uz prisustvovanje muzičkom nastupu, obuhvata i povratnu vožnju gondolom Poljice do Olimpijskog bara. Cijene su različite u zavisnosti od izvođača, a sve informacije možete dobiti putem navedenog broja telefona.

Detalje nastupa koje je Olimpijski bar pripremio za svoje posjetioce zainteresovani mogu pogledati OVDJE.