Svi se, sa osmijehom i najvećom toplinom u srcu, sjećamo kako smo se sankali kao djeca, radosni i bezbrižni, provodeći sate i sate napolju, sve dok se toliko ne smrznemo da napokon poslušamo roditelje, već promukle od dozivanja, i uđemo unutra. Radosni, rumenih obraza, svake godine nestrpljivo smo iščekivali prve pahulje, zime smo pamtili po sankanju, po druženju, veselom jurenju nizbrdo i, manje nam omiljenom, ali neizbježnom, vučenju sanki na vrh uzbrdice. Ukoliko sada imate mališane, ili ste se i sami uželjeli tog bezbrižnog osjećaja od prije 20, 30 ili više godina, vrijeme je da počnete da se radujete, jer je na Jahorini izgrađeno prvo Sankalište!

Dužine čak 600 metara, te širine od čak 5 metra, sve popularnija sankaška staza nalazi se na Poljicama, tačnije na stazi 7, i otvorena je za najluđu sankašku zabavu svakog dana od 16h do 18h!

U periodu između dnevnog i noćnog skijanja, od 16h do 18h, sidro Poljice koriste isključivo nasmijani sankaši, jer sve njih, zajedno sa sankama, na vrh pomenute staze prevozi upravo sidro Poljice. Potrebno je samo da sjednete, pustite da ih vas ono doveze na vrh Sankališta i prepustite sankaškoj zabavi koja vas očekuje duž svih 600 metara.

Prije nego krenete u najluđi zimski provod napominjemo vas da svoje sanke ostavite kući, jer se za ovu aktivnosti koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za sidro Poljice, a koje je potrebno da unajmite na ski kasi Poljice. Ista se nalazi u neposrednoj blizini istoimenog sidra.

Smijeh najmlađih, ali i roditelja, odjekivaće planinom dok će vaši najmlađi zasigurno još više zavoljeti zimu i sport i, radosno i na neko vrijeme, ostaviti po strani najrazličitije vrste ekrana, kojima, htjeli mi to ili ne, mahom posvećuju pažnju. Umjesto tih slika, u svojim sjećanjima skladištiće one mnogo ljepše, životnije, šarenije, ispunjene mirisom zime, smijehom, cikom i radošću druženja na otvorenom. Zato, podmažite svoje sanke i – vidimo se na stazi!

Cijene karata za Sankalište pronađite OVDJE!