Ski & Snowboard škola „Olimpijski centar Jahorina“ – rezervacije

   

  Još uvijek niste savladali skijaške i snowboarding tehnike, no imate veliku želju da to učinite? Ili, pak, želite da usavršite postojeće skijaško ili snowboarding znanje, ali biste da vam ga prenesu iskusni, licencirani i profesionalni ski i snowboard instruktori? Želite li da saznate sve o pravilima ponašanja na skijaškim stazama i pravilnom korištenju instalacija vertikalnog transporta, kao i naprednim skijaškim tehnikama?

  Za vas je, u tom slučaju, prava adresa na Jahorini Ski & snowboard škola „Olimpijski centar Jahorina”! Uz pomoć sjajnih instruktora ski škole „Olimpijski centar Jahorina” ne samo da ćete zavoljeti ovaj predivni zimski sport, snijeg, i boravak na planini, no i steći zavidno skijaško znanje, čemu mogu posvjedočiti hiljade zadovoljnih, i sada odličnih, skijaša.

  Spremni da vam na zanimljiv i uzbudljiv način približe magiju sportova na snijegu i na engleskom jeziku, instruktori Ski & snowboard škole „Olimpijski centar Jahorina” pripremili su za vas i nove metode obuke jedinstvene na cijeloj planini.

   

  EXPRES KURS :

  U Ponudi ski škole O.C.Jahorina nudimo najinovativniji metod obuke paralelene urezne(Curving) tehnike, primjenom UPS sistema  gosp. Sandija Murovca (trener tehnike svjetske šampionke Tine Maze).

  Ovo je jedinstven metodski postupak kojim se direktnim putem primjenom skija različitog radijusa u roku od tri dana savlada paralelna urezna(curving) tehnika.

  Ovaj metod obuke je već zaživio u ski školi Hermana Majera, bivšeg svjetskog šampiona i takođe širom svijeta u mnogim ski školama i u praksi daje odlične rezultate.

  Ovaj metod je najefikasniji u korekciji pogrešno usvojene tehnike skijanja ili u daljem usavršavanju već usvojene tehnike, te je, kako za totalne početnike, jednako efikasan za usavršavanje i korekciju odličnih skijaša.

  Cijene kursa :

  • 1 polaznik ..……………………..400 e / 800 KM
  • 2 polaznika ……………………700 e / 1400 KM (po polazniku 350e /700 KM)
  • 3 polaznika ……………………900 e / 1800 KM (po polazniku 300e / 600 KM)
  • 4 polaznika ………………….1000 e / 2000 KM (po polazniku 250e / 500 KM)

   

  DJEČIJI PROGRAM :

  Za najmlađe i njihove roditelje u ponudi je i dječiji program boravka, igre i zabave na snijegu uz obuku skijanja. Program je poludnevni (od 09 do 13h) i cjelodnevni (od 09 do 15h) i podrazumijeva boravak i obuku djece u grupama od minimum 5 do maskimum 10 polaznika. Program se prilagođava uzrasnoj kategoriji djece i njihovim psihomotornim mogućnostima. Za najmlađe obuka i boravak na snijegu uz igru i zabavu, a za starije obuka sa pauzom i osvježenjem u našem Olimp Baru.

  Podjela po uzrasnim kategorijama podrazumijeva :

  • djecu od 3 do 6 godina starosti, program je pretežno usmjeren na animaciju, bezbijednost, i obuku u onoj mjeri koliko djeca žele i mogu da prihvate.
  • djecu uzrasta od 6 godina do 11 godina, gdje je program usmjeren pretežno na obuku, bezbjednost, uz jednu obaveznu pauzu u trajanju od 1 sat uz lagan obrok i osvježenje. Po potrebi, a u odnosu na vremenske uslove i zamor, moguće je produženje pauze ili dvije pauze.

  Napomena : Roditelji prethodno trebaju dati izjavu da su saglasni da dijete može biti u cjelodnevnom programu, kao i da u slučaju da dijete insistira da se vrati roditeljima, ne mogu potraživati novac nazad. Djeca trebaju biti samostalna u smislu otvorene komunikacije sa instruktorom zbog različitih potreba i okolnosti koje se mogu na skijanju desiti..npr : fiziološke potrebe, hladnoća, premor i slično.

  Cijene paketa  : po 1 djetetu

  5 dana x 4 sata………………….250 e / 500 KM  – Ukupno 20 sati

  5 dana x 6 sati…………………..350 e / 700 KM – Ukupno 30 sati

  2 dana x 4 sata………………….150 e / 300 KM – Ukupno 8 sati

   

   GRUPNA NASTAVA :

  Za sve one koji vole da upoznaju nova lica, zabavu i rad u grupi ovo je najbolji izbor. Takođe i najisplativiji obzirom na cijenu programa. Grupa se formira od polaznika sličnog nivoa znanja i uzrasta, a minimalni broj polaznika je od 5 do maksimalno 10 polaznika grupne nastave.

  Grupa broji od minimalno 5 polaznika do maksimalno 10 polaznika – sličnog uzrasta i nivoa vladanja tehnikom skijanja ukoliko nisu svi apsolutni početnici.

  Nastava se realizuje po sistemu 2 časa dnevno tokom minimalno 3 ili maksimalno 5 dana u sedmici.

  Cijene : po 1 polazniku

  6 dana x 2 sata………………….120 e / 240 KM

  5 dana x 2 sata…………………..100 e / 200 KM

  3 dana x 2 sata……………………80 e / 160 KM

   

  Minimalna starosna granica grupne nastave je 5 godina

   

  INDIVIDUALNA NASTAVA :

  U okviru individulane nastave, nudimo mogućnost obuke za 1 polaznika, 2 polaznika, 3 polaznika i 4 polaznika sa jednim instruktorom.

  Ovaj vid obuke daje brze efekte u napredovanju vladanja skijaškom tehnikom za početnike ili u usavršavanju tehnike za one koji žele da brže napreduju ili već solidno skijaju, a žele da svoje znanje usavrše. Sam način rada se prilagođava individualnim vještinama, kondiciji i željama polaznika, te je idelaan za zaljubljenike u skijanje koji su nestrpljivi da što prije dođu do skijanja po Crnim stazama, grbama i dubokom snijegu i otkriju sve čari i tajne skijanja i skijaške tehnike.

  Cijene individulane nastave : 1 instruktor

  • 1 polaznik / 1h……………………..35 e / 70 KM
  • 2 polaznika / 1h……………………45 e / 90 KM
  • 3 polaznika / 1h……………………50 e / 100 KM
  • 4 polaznika / 1h……………………60 e / 120 KM

  PAKETI :

  Namijenjeni su svima koji žele da smanje troškove boravka u ski centru, pa su i cijene tako formirane. Dostupni su samo u pretprodaji i idealni su za višečlane porodice, grupe i sl. Paketi podrazumijevaju avansnu uplatu u iznosu od 50 % od ukupne vrijednosti paketa na račun : NLB Razvojna Banka 562 – 012 – 0002575 -39 i uz najavu (rezervaciju) na adresu ski škole O.C.Jahorina : skiskola@oc-jahorina.com. (za plaćanje iz insostranstva tražiti uputstvo za plaćanje putem datog maila ili na mobilni +387 65 182 343

   

  Cijene sa popustom na kupljeni broj časova – nakon 01 .12. 2021 god.

  Broj kupljenih časova 1 polaznik

  1 instruktor / 1h

  2 polaznika

  1 instruktor /1h

  3 polaznika

  1 instruktor / 1h

  4 polaznika

  1 instruktor /1h

  10 600,00 KM 800,00 KM 900,00 KM 1.100,00 KM
  15 900,00 KM 1.200,00 KM 1.350,00 KM 1.650,00 KM
  20 1.200,00 KM 1.600,00 KM 1.800,00 KM 2.200,00 KM
  25 1.500,00 KM 2.000,00 KM 2.250,00 KM 2.750,00 KM
  30 1.800,00 KM 2.400,00 KM 2.700,00 KM 3.300,00 KM

   

  Cjenovnik Ski & snowboard škole „Olimpijski centar Jahorina” dostupan je OVDJE!

   

            

  Ski instruktori

   

  Nikola Faladžić 1998. godište

  Učitelj alpskog skijanja U1 nivo ATUS. Od malena voli planinu i skijanje, komunikativan, bivši pripadnik GSS Jahorina, tečno govori ruski i engleski. Nov u učiteljskom poslu, no vrijedan i ambiciozan, maksimalno posvećen ličnom usvaršavanju i napredovanju.

   

   

  Aleksandar Lalović 1975. godište

  Učitelj alpskog skijanja U1 nivo ATUS. Skijanjem se bavi od malena, završio Ekonomski fakultet. Ljubav prema skijanju, planini i podučavanju usmjerila ga je ka tome da se oproba kao učitelj skijanja. Sporazumijeva se na engleskom jeziku. Uredan, vrijedan, tačan u poslu, što daje sigurnost polaznicima da će uspješno savladati skijaške vještine.

   

  Stefan Kovačević 2000. godište

  Učitelj alpskog skijanja U 1 nivo ATUS. Miran, staložen, strpljiv. Ima tri godine iskustva u ovom poslu. Vrijedan, tačan i pouzdan. Vrlo dobar u radu sa odraslima i djecom kako individualno, tako i u grupama. Odrastao na Jahorini i od malena zavolio planinu i skijanje kao dio odrastanja, igre i uobičajenog života. Svoju ljubav i strast prema zimi, skijanju i avanturama na planini, rado će prenijeti na druge. Student elektrotehnike, tečno govori engleski jezik.

   

   

   

  Mia Mihić 1998. godište

  Učitelj alpskog skijanja U3 nivo ATUS sa šestogodišnjim radnim iskustvom. Ljubav prema skijanju i planini razvila u najranijem detinjstvu s obzirom na to da je odrasla na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Kao djevojčica trenirala je u SK Jahorina u kome je postigla zavidne takmičarske rezultate. Nakon takmičarske karijere nastavlja kao učitelj skijanja i sa velikim žarom i ljubavlju prenosi tajne skijanja svojim polaznicima. Tečno govori engleski jezik. Vedra, pozitivna, energična uživa u svom poslu. Voli da radi sa najmlađima sa kojima ima izuzetno strpljenje i prisan odnos.

  Miroslav Jukić 1973. godište

  Učitelj alpskog skijanja U3 nivo ATUS – ISIA – međunarodni profesionalni učitelj i UPS instruktor. Radno iskustvo više od 20 godina kao učitelj, a prije toga bio je uspješan takmičar u alpskim disciplinama tokom 15 godina takmičarske karijere. Iza godina učiteljskog rada rezultat je puno zadovoljnih početnika, sada odličnih skijaša. Iskusan, strpljiv, posvećen početnicima maksimalno – profesionalac.

   

   

   

   

  Maja Gazivoda 1983. godište

  Učitelj alpskog skijanja 1 nivo ATUS i UPS instruktor. Profesor fizičke kulture, sa 16 godina radnog iskustva na Jahorini. Iskusna , stručna, odgovorna, predusretljiva, dobar animator. Odlična u individualnoj i grupnoj nastavi sa početnicima i naprednim skijašima.

   

   

   

   

  Goran Grujić 1976. godište

  Učitelj skijanja 1 nivo ATUS, profesor fizičke kulture. Instruktor od 2003. godine. Izuzetno staložen, strpljiv, odgovoran. Duhovit , zabavan, velikim radnim iskustvom garantuje polaznicima bezbijedno, zabavno i zanimljivo učenje skijanja.

   

   

   

   

  Boban Grujić 1987. godište

  Učitelj snouborda 1 nivo ATUS. Profesor fizičke kulture. Dugogodišnji član GSS, vrijedan , tačan , posvećen polaznicima. Bavi se muzikom privatno, instruktor Zumbe, svestran član naše škole. Uz njega na maksimalno bezbijedan i zanimljiv način upoznaćete vještine snoubordinga, ali i sve kutke olimpijske ljepotice Jahorine, koje izvrsno poznaje.

   

   

   

   

  Milivoje Lopatić, 1998. godište

  Ski instruktor U1 nivo ATUS. Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja. Izuzetno strpljiv, staložen, odgovoran i komunikativan. Vrlo dobro poznavanje engleskog jezika. Voli rad sa djecom i maksimalno je posvećen početnicima.

   

   

   

   

  Marija Mitrović 1992. godište

  Instruktorka skijanja Nivo 2, sa petogodišnjim iskustvom u radu sa odraslima i djecom, akcenat na individualni i temeljan pristup pri obuci kandidata. Završila je dodatnu obuku u radu sa djecom do 16 godina. Odlično poznavanje Engleskog jezika.

   

   

   

   

  Nebojša Mitrović,

  Zaposlen u O.C.Jahorina kao šef službe za škole skijanja, sport i rekreaciju unazad 4 godine. Takmičar u svim alpskim disciplinama, prvak Srbije dugi niz godina i član tadašnje reprezentacije Srbije od Pionirskih do Seniorskih selekcija.

  Dugogodišnji je Demonstrator SSS (skijaški savez Srbije), na seminarima sticanja zvanja instruktora, potom ocjenjivač u ocjenjivačkim komisijama, a unazad 12 godina Predsjednik Strukovne organizacije profesionalnih instruktora Srbije sa članstvom u ISIA – nadležnom međunarodnom savezu profesionalnih instruktora skijanja. Kao takav, učesnik je na 12 ISIA kongresa i 3 Balkan SPE kongresa.

  Stručni rukovodilac kurseva sticanja zvanja instruktora skijanja i predjsednik ocenjivačke komisije. Trenutno član KOUL SSS – stručne komisije skijaškog saveza Srbije.

   

  Srdjana Marinkovic 1996. godište

  Završila fakultet za Turizam i hotelijerstvo, Univerzitet za poslovne studije Banja Luka. Tečno govori engleski i njemački jezik. Posjeduje certifikate za završen kurs engleskog jezika. Dobra u individualnom, ali i u grupnom radu, komunikativna, ljubazna, predusretljiva. Dostupna za sve vaše upite vezane za ski školu, kao i rezervacije iste.

   

   

  Anđela Matović, 1999. godište
  Završila gimnaziju u SSC Pale, student je na  Internacionalnom Univerzitetu u Travniku za arhitekturu i urbanizam. Poznavanje engleskog jezika, srednji nivo. Komunikativna, ljubazna i veoma sposobna u individualnom kao i grupnom radu. Dostupna za sve vaše upite vezane za ski školu, kao i rezervacije iste.