Oni koji odluče da svoj boravak upotpune dodatnim aktivnostima koje Olimpijski centar Jahorina nudi, silno će se obradovati vožnji zatvorenim tipom sniježnog tabača, kao jednom od omiljenih aktivnosti svih posjetilaca. U pitanju su Ski uranak i Ski zalazak, u kojima su svi korisnici ova dva tipa ponude, sudeći prema svakodnevnim komentarima tokom prethodne zimske sezone, beskrajno uživali. Ove savršene ponude predstavljaju spoj svih predivnih aktivnosti u kojima posjetioci mogu uživati na Jahorini, kao što su izlazak, te zalazak sunca, panoramska vožnja sniježnim tabačem i uživanje u prekrasnim pogledima na obližnje planinske vrhove, vrhunska hrana, i najbolje skijanje.

 

SKI URANAK

Doživite nezaboravna jutra na Jahorini tokom aktivnosti Ski uranak. U sklopu iste, novi, sniježni tabač zatvorenog tipa u rane jutarnje sate polaziće sa staze Poljice u panoramsku vožnju planinom preko Gole Jahorine, u toku koje isti zastaje na 3 “photo points”, odnosno, lokacije koje predstavljaju mjesta sa kojih se pruža nevjerovatan pogled, i na kojima se učesnici ove aktivnosti mogu fotografisati u predivnom, prirodnom ambijentu. Nakon fotografisanja i stvaranja prekrasnih uspomena, korisnici ove aktivnosti svoju vožnju nastaviće sve do Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice, u kojem ih čeka preukusan doručak uz najfinije tople napitke, nakon čega će, u 8:45h, uslijediti prvi spust na skijama, u toku kojeg će imati priliku da se prvi, nakon sniježnih tabača, spuste niz sjajne staze Jahorine. Naravno, uvijek je ostavljena mogućnost da neki od učesnika Ski uranka nisu skijaši, te je za njih omogućen povratak na polaznu stanicu Poljice istoimenom gondolom. Za božanstven pogled koji će ovom prilikom zauvijek pamtiti, zaista se vrijedi probuditi u cik zore, zar ne?

Ski uranak – detalji:

Mjesto polaska: polazna stanica gondole Poljice

Vrijeme polaska 06:00h (podložno promjenama)

„Photo points“: Plandište, Ogorjelica, Olimpijski bar

 

SKI ZALAZAK

Dok Ski uranak predstavlja idealnu jutarnju aktivnost za neke od posjetilaca olimpijske planine Jahorine, postoji i veliki broj onih koji bi radije uživali u zalasku sunca koji je jednako magičan. S tim u vidu, Olimpijski centar Jahorina, u svoju ponudu uvrstio i fenomenalnu ponudu pod nazivom Ski zalazak. Ski zalazak predstavlja vrlo sličnu ponudu predstavljenu u sklopu Ski uranka, no sam polazak zatvorenog tipa sniježnog tabača sa iste lokacije, Poljice, planiran je za 17:15h, kada se prati ista ruta panoramske vožnje, odnosno, od staze Poljice, preko Gole Jahorine, sve do Olimpijskog bara. Naravno, u sklopu ove vožnje, korisnici usluge, zastaće na takođe na dvije “photopoints”, zabilježiti nevjerovatan prizor iza sebe, beskrajno uživati u momentu, a potom se osvježiti uz odličan branč u Olimpijskom baru. I uz ovu opciju panoramske vožnje sniježnim tabačem, skijaši imaju mogućnost da budu prvi na stazi, neposredno pred početak noćnog skijanja, u terminu od 18h do 21h, ali i da se gondolom Poljice vrate na polaz istoimene staze i cjelokupne rute, ukoliko nisu skijaši.

Ski uranak – detalji:

Mjesto polaska: polazna stanica gondole Poljice

Vrijeme polaska: 17:15h (podložno promjenama)

„Photopoints“: Gola Jahorina, Olimpijski bar

 

Individualna cijena učešća u Ski uranku ili Ski zalasku iznosi 80 KM. Plaćanje pomenutog iznosa vrši se u Olimpijskom baru. Maksimalan broj osoba u Ski uranku ili Ski zalasku je 10, a minimalan broj osoba 5.

Rezervaciju je potrebno izvršiti putem e-pošte, na mejl OVDJE ili telefonskim putem na broj 00387 57 270 003 – istu je potrebno izvršiti barem najmanje dan ranije od previđenog datuma korištenja usluge.