Avantura, te Dječiji Park, sjajan su vid zabave, kako za najmlađe, tako i odrasle posjetioce Olimpijskog centra Jahorina, no park koji će apsolutno oduševiti sve one koji biraju adrenalinske aktivnosti, je Adrenalin Park!Kao takav, obuhvata 4 sadržaja u kojima mogu uživati, kako strastveni ljubitelji adrenalina i takvog sadržaja, tako i oni koji žele da se po prvi put isprobaju u ovakvim aktivnostima. U pitanju su sadržaji pod nazivima Butterfly, Nautic Jet, Loopster, te Tower.

Butterfly

Butterfly aktivnost u sklopu Adrenalin Parka na Jahorini svoj je naziv dobila ne samo po pokretima sjedišta u kojem se nalazite prilikom vožnje, no i po leptirićima koje osjećate u stomaku dok ista traje! Klateći se brzinom od 21m/s, prelazeći sa jednog kraja šina na drugi, osjećate se kao neki užurbani leptir, koji nakon uzbudljivog, veselog i zabavnog leta, u ovom slučaju vožnje, osjeća veliku radost.

Nautic Jet

Prkosite gravitaciji sa Nautic Jet-om! Pridružite nam se u vožnji čamcem, koju obožavaju mlađe i starije generacije podjednako! Učesnik ove adrenalinske aktivnosti upravlja čamcem uz pomoć rampe, ubrzava do 40 km/h, u slobodnom padu do 6 metara, i spušta vozilo na vodu u bazenu. Ne brinite se – isprskaćete sve previše znatiželjne gledaoce oko bazena, dok će Vaša odjeća ostati u potpunosti suva!

Tower

Njegovo korištenje je izuzetno jednostavno, no zahtijeva timski rad, odnosno, rad u tandemu. Laganim povlačenjem užeta, simulira se pokret penjanja, na visinu od čak 9 metara, dok se tandem sjedište pokreće prema gore. Tower se kontinuirano rotira oko svoje vertikalne ose, no i nagrađuje učesnika fantastičnom panoramom i prekrasnim pogledom. Držanje užeta zaustavlja sjedište, a njegovo puštanje omogućava da tandem sjedište polako potone prema tlu. Tower je pozicioniran na platou staze Poljice.

Loopster

Sjednite u jedan od osam okruglih kabina Loopstera, koje se rotiraju oko horizontalne ose, ali i u oba pravca, i beskrajno se zabavite! Možda prvo naprijed, pa nazad? Glavom naprijed, ili unatrag udarcem nogom? Korisnici Loopstera na kontrolnoj konzoli mogu da izaberu opuštajući tempo – ili jednostavnim pritiskom na dugme, naprave salto, idu naprijed, nazad, mijenjaju se. Za one koji žele divlju vožnju, nebo je granica. A oni koji žele da se opuste mogu izabrati opciju da kabina lagano klizi. Loopster kabine naprave približno 11 rotacija u minuti, a smještene su, kao i preostale aktivnosti iz Adrenalin Parka, na platou Poljice.

SkyDive

Na vrhu Jahorine i staze Poljice, na nadmorskoj visini od čak 1879 metara, nalazi se atrakcija koja je osvojila srca posjetilaca Jahorine u Ijetnim mjesecima – SkyDive! Učešćem u ovoj aktivnosti, „preletjećete“ fantastično, smaragdno, akumulaciono jezero na pomenutoj lokaciji, iznad kojeg se upravo njena dionica, svojom dužinom, prostire. Ovo fantastično iskustvo spoj je adrenalina, uživanja, spektakularnih, panoramskih pogleda, i neprevaziđenog iskustva, koje samo ovakav „let“ može da pruži. Pridružite nam se i Vi, osjećajte se slobodno kao ptica i zabilježite prekrasne uspomene!

ZipLine

ZipLine avantura je zabava za sve uzraste, na nevjerovatnoj lokaciji i sa božanstvenim pogledom na okolne pejzaže, u sklopu koje ćete „preletjeti” pomenuto jezero dok trepnete, ali iskustvo, koje pri tome steknete, pamtiti zauvijek. Zipline je sjajna aktivnost kako za cijelu porodicu, tako i malo, odabrano društvo, ali i one koji nemaju partnera u isprobavanju ove aktivnosti, no imaju dovoljno hrabrosti i želje da se beskrajno zabave – stoga se naoružajte dobrim raspoloženjem, pridružite nam se, zakopčajte svoj pojas i vidimo se u vazduhu!